במידה ושמתם לב כי גם לאחר תשלום כל ההוצאות הקבועות שלכם, בסיום כל חודש אתם מסיימים עם תזרים חיובי בעובר ושב, כדאי שתשקלו לשים את הכסף באחת מפוליסות החיסכון שמציעות לנו בתי ההשקעות. לשים כסף בפוליסת חיסכון משמעו לייצר לכם הכנסה נוספת בעתיד בכך שכסף, אשר בין כה שוכב בבנק. כך, הכסף יוצא לפוליסת חיסכון ועובד בשבילכם. בכתבה הבאה נסביר איך לבחור פוליסת חיסכון שתתאים למטרות הפיננסיות שלכם בצורה המיטבית.
מה היא פוליסת חיסכון?
רבים מחפשים קופה או קרן אשר מצד אחד, יניבו את התשואות הגבוהות ביותר, ומצד שני שיהיו כמה שפחות מסוכנות וזולות. על הצורך הזה בדיוק עונה לנו המוצר פוליסת חיסכון. פוליסת חיסכון מאפשרת חיסכון חוץ בנקאי, אשר מפוקח על ידי רשות שוק ההון. מכשיר פיננסי זה מוצע לנו על ידי חברות הביטוח ומתאים לכל אחד אשר מעוניין להפקיד באופן חודשי או הפקדה אחת לכמה זמן, תשואות נאות ושמירה על נזילות ללא קנסות.
למה כדאי לשים לב כאשר בוחרים פוליסת חיסכון?
אמון לפני הכל
בכל מה שנוגע לבחירת פוליסת חיסכון, נמליץ לכם קודם כל להתמקד באמונה של הפוליסה. פוליסת חיסכון של הפניקס היא פוליסת חיסכון וותיקה ואמינה עם תשואה ממוצעת גבוהה יחסית עם דמי ניהול מאוזנים וסבירים. הפניקס הינה חברה וותיקה עם ניסון רב בתחום ההשקעות, כך שהמוצרים שהיא מציעה הינם איכותיים, אמינים ויעילים.
בדקו את ממוצע התשואות
התשואה הממוצעת לאורך זמן של בית השקעות מסוים הוא פרמטר עיקרי שמשפיע ישירות על ההבנה כמה טוב בית השקעות ולכן הוא גם חשוב לצורך קבלת החלטה אצל מי נפתח את הפוליסה. עם זאת, לא תמיד ישר נפתח את פוליסת החיסכון שלנו בבית השקעות שהשיג ממוצע תשואות הגבוה ביותר במהלך השנים האחרונות משום שיש לקחת בחשבון מספר פרמטרים נוספים.
דמי ניהול
פרט הכרחי בעת ביצוע השוואת פוליסות חיסכון הוא השוואת דמי הניהול שמציעים לנו בתי ההשקעות השונים. דמי ניהול הינם למעשה העלות שלנו להחזיק את פוליסת החיסכון דווקא בבית השקעות מסוים, אשרי ינהל עבורנו את הכספים. דמי ניהול מחולקים לדמי הפקדה – עמלה על כל הפקדה שנעשה, ודמי צבירה – עמלה על הרווחים שנעשה בפוליסה.
נציין כי לא תמיד מומלץ לבחור באופן מידי בבית השקעות שמציע לנו את דמי הניהול הזולים ביותר, מאחר וקיימת אפשרות כי בית השקעות זה אינו מתפאר ברקורד ממוצע תשואות גבוהה במיוחד, וגם ההפך הוא הנכון כמובן. על כן, ההמלצה שלנו היא לבחור בבית השקעות שנותנים דמי ניהול סבירים עם ממוצע תשואת יחסית גבוהה.
יתרת נכסים
חשוב לבדוק גם את סל הנכסים של בית העסק, כאשר בדרך כלל סל נכסים גדול מצביע על קהל לקוחות גדול אשר מביע אמון במוצרים של בית ההשקעות. כמו כן, יתרת נכסים עשויה להעיד על הוותק ועל הניסיון שיש לאותו בית השקעות. מצד שני, סל נכסים קטן אינו מרמז בהכרח על בית השקעות חלש, אלא יכול לעיתים להצביע על גמישות של בית ההשקעות, שגם היא משחקת תפקיד חשוב בכל מה שנוגע לתחום זה.
לסיכום
לסיכומו של עניין, בחירת פוליסת סיכון זהו תהליך מורכב המשלב בתוכו תכנון מטרות והתאמתם לפרמטרי ההשוואה השונים – אמינות, ממוצע תשואות, דמי עמלה ויתרת נכסים, כאשר לכל פרמטר יש את המשקל ואת המשמעות שלו. ודאו שכלל הפרמטרים תואמים לשאיפותיכם הכלכליות עתידיות, ובחרו בשיקול דעת. בהצלחה!